Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

Uspješno završena kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i VISA "Inspirisani srcem"


JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću posjetile su Lejla Bećarević, rukovodilac Filijale Sarajevo i Suzana Ćerimagić, saradnik za odnose s javnošću

Predstavnica ISP BiH u Dječijem domu Mostar 

Predstavnica ISP BiH u Majčinom selu Međugorje 

 

Sarajevo, 12. septembra 2017. - Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu s Visa-om, uspješno je završila kampanju "Inspirirani srcem" , koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za kupnju opreme za domove za nezbrinutu djecu u šest gradova širom Bosne i Hercegovine.

Princip kampanje bio je vrlo jednostavan - od 15. 06. do 15. 07. 2017., za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.

Sredstva prikupljena u iznosu od 28.000 KM utrošena su za nabavku neophodne opreme za JU "Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine" Pazarić; JU "Dom-porodica" Zenica; "Dom za djecu bez staranja" Tuzla;"Dječiji dom" Mostar; JU "Dom Rade Vranješević" Banjaluka i "Majčino selo" Međugorje.

  • Ovim putem želimo da se zahvalimo našim klijentima, kao i partneru kompaniji Visa, što je i ovogodišnja humanitarna kampanja "Inspirisani srcem" dala dobre rezultate. Novac smo ovaj put namijenili mladima, koji nemaju svoju porodicu, odnosno imaju većih zdravstvenih problema, ali imaju jednake želje i potrebe kao i svako drugo dijete. Nabavljena oprema će im omogućiti da njihov boravak u domovima bude ugodniji", izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, ističući da Banka bilježi konstantan rast plaćanja Visa Inspire karticom, posebno kada je riječ o bezgotovinskim transakcijama.

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH posjetili su sve ove institucije i upoznali se s njihovim radom i svakodnevnim izazovima u radu s djecom i mladima.

 Vladimir Đorđević, voditelj Visa regionalnog ureda za SEE, izjavio je:

"Drago nam je što smo poslednjih nekoliko godina deo projekta 'Inspirisani srcem', koji je pokrenuo naš dugogodišnji klijent i partner Intesa Sanpaolo Banka BiH. Naša misija je da omogućimo, jednostavna i sigurna svakodnevna plaćanja, a posebno nam je drago kada korisnike kartica dodatno inspirišemo projektima i aktivnostima poput ovog. Visa u Bosni i Hercegovini beleži rast bezgotovinskih načina plaćanja putem Visa kartica u, i to nije slučaj samo tokom posebnih promotivnih kampanja, što ukazuje na pozitivan trend  rasta elektronskih načina plaćanja. Stoga se uvek rado odazivamo kampanjama koje za cilj imaju podsticanje bezgotovinskog plaćanja".

Projekat "Inspirisani srcem" pokrenula je u 2013. godini Intesa Sanpaolo Banka BiH, a 2014. godine kompanija  Visa se pridružila projektu. Cilj je motivirati korisnike da odaberu bezgotovinsko plaćanje, jer oni doprinose kampanji i pri najmanjoj transakciji.

Prepoznajući važnost ove akcije, Radio RSG i Info Media Group d.o.o. pridružili su se projektu kao medijski partneri.


O Intesa Sanpaolo Banci BiH: članica grupe Intesa Sanpaolo, jedna je od vodećih banaka u BiH.


O Visa Inc .: Visa je globalno platno-tehnološka tvrtka koja povezuje potrošače, poslovne subjekte, finansijske institucije i vlade u više od 200 zemalja i teritorija brzim, sigurnim i pouzdanim digitalnim novcem. Posjedujemo jednu od najnaprednijih svjetskih procesnih mreža - VisaNet – koja omogućava obradu više od 65.000 transakcija u sekundi, obezbeđujući potrošačima sigurnost i zajamčenu isplatu trgovcima. Visa nije banka, ne izdaje kartice, ne odobrava kredite i ne određuje kamatne stope ili cenu usluga samim potrošačima. Visa inovacije, međutim, omogućuju finansijskim institucijama da ponude potrošačima više izbora: platiti sada putem debitnih kartica, unapred sa pripejd karticama ili kasnije putem kreditnih kartica.


Za više informacija posjetite www.corporate.visa.com,https://www.facebook.com/VisaBosniaAndHerzegovina.


Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×