Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

STOGODIŠNJAK MEHMED FERIZ IZ HRASNICE NAJSTARIJI KLIJENT INTESA SANPAOLO BANKE BIH


Dedo Mehmed Feriz  napunio je 100 godina

Jedan od najstarijih stanovnika u BiH Mehmed Feriz, koji je u februaru ove godine napunio 100 godina, dugogodišnji je klijent Intesa Sanpaolo Banke BiH. Dedo Mehmed, iako stogodišnjak, čiji životni put nije bio nimalo lak, još uvijek je dobrog zdravlja i svakog 20-og u mjesecu dolazi u poslovnicu Ilidža da bi uzeo svoju skromnu invalidninu.

Šef poslovnice Ilidža Mustafa Hatić  saznao je da je Mehmed  15.02.2013. godine napunio 100 godina i tim povodom Banka je odlučila da prigodnim poklonom obraduje svog najstarijeg klijenta.

Stogodišnjak Mehmed Feriz i šef poslovnice Ilidža Mustafa Hatić ispred kuće u Hrasnic

Dedo Mehmed živi sam u Hrasnici,  u kući koju su njegovi sinovi napravili davno prije posljednjeg rata u BiH. Mnogo godina prije dolaska u Hrasnicu, dedo Mehmed je imao svoj vlastiti mlin u selu blizu Rogatice. Nažalost zbog rata dedo Mehmed je morao da napusti svoje imanje i 1993. godine  opasnim putem stigne na područje Sarajeva. 

Supruga mu je umrla, jedan sin poginuo u  ratu, a drugi živi na Grbavici, tako da Mehmed uglavnom dane provodi sam i obavlja najnužnije kućanske poslove. S obzirom da u kući provodi i najviše vremena Banka je odlučila da nabavi novi štednjak, i uredi prizemlje kuće u kojoj boravi.

Stogodišnjak je predstavnike Banke, koji su došli da ga posjete, dočekao na nogama i vrlo raspoložen za razgovor. Kaže da je vrlo obradovan pažnjom Banke, a posebno novim štednjakom na drva.

Komšija Himzo koji obilazi dedu Mehmeda, donosi ručak, pomogne oko drva i redovno autom prevozi stogodišnjaka na Ilidžu, kaže da on uvijek insistira da sam sve obavi na šalteru u banci.

Stogodišnjak Mehemd Feriz svakog mjeseca dolazi u Banku da podigne penziju

Zaposlenici poslovnice Ilidža uvijek rado usluže svog najstarijeg klijenta i porazgovaraju s njim. Intesa Sanpaolo Banka BiH je sigurno jedina banka u BiH  čije usluge koristi i redovno posjećuje poslovnicu stogodišnjak dobrog zdravlja.

Dedo Mehmed sa šefom poslovnice Ilidža i komšijom Himzom u njegovom domu

 

Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×